Изявленията на Васил Божков целят дискредитация на властта. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който днес заедно с финансовия министър инспектира строежа на метрото. 

В поста си от вчера бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков обяви, че пиарът на премиера Борисов - Севделина Арнаудова, е идвала ежемесечно в офиса му. Но остави на премиера да отговори: с каква цел.

„Въобще не коментирам нищо, това им е играта на тези хора. Никого не съм изпращал, нито съм ходил там аз. Кой е той да се съревновава с нас“, каза премиерът Бойко Борисов.

А защо напада Севделина?

Защото я харесва най-вероятно. Тя може много да говори по темата.

На твърденията на Божков, че е бил изнудван да плаща такса „спокойствие“ в размер на 20% от печалбата си чрез схеми и законодателни промени, в които участват финансовия министър Владислав Горанов и председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, Борисов отговора така:

„Не отговарям за никой друг“ и поясни, че може да се питат самите те, но бе категоричен, че не се съмнява в тях.

Темата коментира и финансовият министър. Той отговори и на въпроса има ли напрежение между него и Борисов.

„Понякога спорим. По темата „Божков“ няма напрежение. Какво очаквате да кажа за едни манипулативни твърдения, които целят дискредитация. Ако има някакви доказателства, да ги дава и да се приключва с този панаир“, заяви финансовият министър Владислав Горанов.

Склонен ли сте при доказателства да подадете оставка?

Аз ако имах доказателства, нямаше да си говоря с вас.

Горанов обяви, че намаленият на 9% данък добавена стойност върху книги, детски стоки и ресторантски услуги ще бъде гласуван другата седмица.

А инспекцията на метрото днес продължи близо час и обхвана новите отсечки, които трябва да са окончателно готови до края на годината.