На кой обвиненията са факт, на човек с 18 обвинения? Не коментирам повече. Това им е играта на тези хора. Нито съм пращал, нито съм ходил. Повече няма да се занимавам с Васил Божков.

Това отговори премиерът Бойко Борисов на журналистически въпроси относно публикациите на бизнесмена във социалните мрежи. Заедно с финансовия министър Владислав Горанов и кмета на София Йорданка Фандъкова той инспектира столичното метро. 

Вчера той излезе с нова публикация във “Фейсбук”, в която той твърди, че медийният съветник на премиера Севделина Арнаудова е ходела ежемесечно в неговия офис на ул. “Московска” в София.

“Искам да показвам направеното. Не отговарям за никой друг. Нека да оставим на хората, които се занимават с това - прокурори, съдии, следователи, полицаи да завършат целия процес и тогава ще дойдете да ме питате”, подчерта Борисов.

Страхотни инженерни и архитектурни неща са направени. Фантастично. Подземен град. Края на август ще влезе в експлоатация. Само след месец и половина - два софиянци ще имат възможност да се возят на един фантастичен градски транспорт. Направени са неща за 100 г. напред. Никога не са правени”, изтъкна министър-председателят. 

Премирът обясни, че изграждането на метрото става с милиони по-евтино. Директорът на "Метрополтен" ЕАД обясни, че 1 км тунел у нас струва между 40 и 45 млн. евро, а на Запад - между 140 и 150 млн. евро.

Запитан дали е разговарял със сръбския президент Александър Вучич, който преди дни беше у нас, за Цветан Василев, премиерът отрече. "Има процесуално следствени действия, тези хора са клиенти на правосъдието, а не наши", добави Борисов.

Нямам никакви съмнения към финансовия министър, каза премиерът в отговор на въпрос и продължи: "Влади Горанов е осигурил 15 милиона за детските градини на София миналата седмица".