„Ние така сме направили бюджета, че да може да си го изпълним и следващата година. А кой ще управлява знае Господ и българският народ. Който си изберат, той ще носи отговорност“.

Това каза премиерът Бойко Борисов във видео от онлайн заседанието на Министерския съвет, публикувано във профила му във „Фейсбук“.

„Кой ще изпълнява следващият бюджет – ще го изпълняваме пак ние и затова си правим разчетите до март, за да може да ползваме парите, които сме си осигурили със строгата финансова дисциплина, за да може да управляваме пълен мандат“, обясни Борисов.

„Ако народът ни даде да сме първа политическа сила и ГЕРБ да управлява отново заедно с колегите от „Обединени патриоти“, ние ще сме тези, които ще продължим да го изпълняваме“, допълни той.

Във връзка с критиките към проекта за догодина и твърденията, че заради парламентарния вот ще се стигне до неоправдани харчове и затъване на държавата в дългове, Борисов заяви, че правителството не прави предизборен бюджет, а следизборен, за да може „да има хора, които да продължат да живеят и работят в България“.

„Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората. Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи сложихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет. С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява?“, попита премиерът.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!