"Истинската драма ще дойде при ротацията." Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след отхвърлянето на вота на недоверие. Той подчерта, че през декември  има две много важни дати – 6 и 15, за промяната в Конституцията. "Това задължително ще ни държи нас дотогава", каза Борисов.

По думите му кабинетът ще остане, ако заедно с  ПП-ДБ намерят сили да произвеждат не за пред медиите добри новини, а цели сектори разберат, че правят добро. Ако обаче продължи практиката да се търсят скандали, вместо обединяващи теми, то най-доброто е да се разпадне тази сглобка и да се отиде на нови преговори, нови избори, смята той.

Правителството сме го „сглобили“ заедно, неуспешният вот е успех за двете политически сили и на подкрепящите ни други, коментира Борисов. Според него обществото все още не е готово с нещо по-добро, което може да замени това.

Лидерът на ГЕРБ подкрепя създаването на временни комисии – за полицейското насилие по време на протеста срещу БФС, поискана от ПП-ДБ, и втората – предложена от ДПС, свързана с министъра и зам.-министъра на електронното управление.

Борисов коментира вътрешния министър Кaлин Стоянов:

„Не мога да защитя полицай, който рита паднал човек, но не мога да се съглася и да се сменя министър, защото не угажда за партийни назначения. Съгласил съм се Калин Стоянов да е вътрешен министър, но не съм го предлагал, не съм го убеждавал“, обясни Борисов във връзка твърденията на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков.