„Чувам изказвания „Важното е, че няма Борисов“ – без петел ще съмне! Имате ли по-опитен от мен?! Някой, който да се е справил с 3 кризи – финансово-икономическа, миграционна криза или пандемията сега?“ – по този начин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира изборните резултати.

Разбирам огромното самочувствие на тези, които искат да говорят от името на народа - и 25% не са много, но ако имаш 5% или 9% и говориш от името на народа е нещо смешно, заяви Борисов, като не пропусна да отбележи, че познава Европа и света много по-добре от опонентите си.

„Няма да се справите, нямате експертиза, трябва да се учите – ние имаме огромен потенциал!“, подчерта той.

 

Затова и той предложи потенциалът да бъде вложен "в името на държавата", защото без политическа стабилност "няма да се получи нищо с фондовете, със Зелената сделка" в следващите месеци, които по думите му са "решаващи".

„Аз ви предлагам мир – аз ви предлагам експертите, да направим за България до декември максималните усилия да тръгнем нагоре, тогава вече всичко е ясно“, заяви лидерът на ГЕРБ.

"Искам да си благодаря на моята партия, която доказа че и без втори, трети, пети могат да се представи прекрасно – евала им казвам, за първи път работихме както трябва да работи една партия", похвали съпартийците си Борисов.

Обръщението му беше под формата на живо включване във „Фейсбук“ като на фона на действащия министър-председател снегът се трупаше върху паркирания джип, приличащ силно на този, с който до момента обикаляше България.