Премиерът Бойко Борисов възложи на министрите да се ангажират лично и по-активно с въвеждането на електронното управление.

Повод за това става коментар на вицепремиера Томислав Дончев за липса на мобилизация за въвеждане на електронния обмен на документи между администрациите и съществуващ риск за неспазване на крайния срок – месец ноември, става ясно от стенограмата от днешното заседание на кабинета.

„В крайна сметка имате немного – осем-девет месеца това да се превърне в реалност. И няма каквато и да било нагласа срокът да се удължава, така че – пълна мобилизация”, призовава вицепремиерът.

„Много ясно сме се разбрали и това, че месец-два не ви занимах с темата, не значи, че е отпаднало”, подчертава Борисов пред министрите по време на заседанието.  „Едно от първите три неща, за които сме се разбрали и в коалицията, е електронното управление като най-практическата мярка в борбата с корупцията, с това, което мъчи хората. И не си мислете, че на някой ще се размине. Много ясно сме се разбрали! Така че не пилейте времето“, категоричен е Борисов.