Бойко Борисов опроверга президента Росен Плевнелиев, който в интервю за bTV намекна, че Борисов може да се оттегли като лидер на ГЕРБ.

Намекът на Плевнелиев идва няколко дни след като премиерът в оставка Кирил Петков посочи, че с партията му биха работили някои депутати на ГЕРБ, ако Борисов отиде „на някой топъл остров“.  Борисов беше преизбран за председател на ГЕРБ само преди 3 месеца. Тогава той заяви, че много са искали партията да остане без „овачарското си куче“, но тя все още има нужда от него.

„На кого преча. И това каза Плевнелиев сутринта. Това им каза: „ГЕРБ е неговото чедо, неговото дете. Как да се махне от децата?“ Какво искате Кирил Петков да си боцне Корнелия Нинова от едната страна, а Христо Иванов от другата като брошка и тези партии вече ги няма. ГЕРБ няма да е брошка“, заяви лидерът на партията на среща с актива в Нова Загора.

По-късно през деня президентът Плевнелиев обясни, че е бил грешно разбран в интервюто пред bTV. Борисов вече се бил оттеглил, като не настоява да е премиер или министър.