Министър-председателят Бойко Борисов дойде изненадващо на събитието на ГЕРБ „Платформа за граждански диалог”, за да си представи плановете на партията до края на мандата.

Атакува „тея от Южния парк” – там БСП представя листата си за кандидат евродепутати. Премиерът иронизира левицата, като ги нарича „чеверме-социалисти”.

„Направихме паркове в София, за да има БСП къде да се събират. БСП разчитат на къса памет и ниско образовани хора. Когато София беше в руина, след синьо-червено управление, се наложи да правим паркове, булеварди, заводи, училища, детски градини, абсолютно всичко. Нито едно нещо нямаше, ако щете и НДК. И парите за Хемус сме ги заделили, стоят по сметката, каза Борисов.

Премиерът добави, че всички от ГЕРБ, които са замесени в „Апартамент гейт” вече са подали оставка.

„Когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно, това не е ли диктатура? Много са изнервени. Ние сме наложили стандарта – виновните си подават оставката. Но БСП разчитат на късата памет. Тези хора говорят за борба с корупцията, тези, които когато управляваха, ние не излизахме от прокуратурата и следствието – поръчкови, поръчкови, поръчкови дела”, заяви премиерът.

"Ако колегите отляво знаят нещо, нека кажат и да се понесат съответните законови наказания. Стига само подмятания. Събират се Тройната коалиция в Южния парк, всички лидери от времената на политически преследвания, на спрените еврофондове, и говорят за борба с корупцията. То е жалко, дори смешно", каза министър-председателят.

"Да си дадат оставките, ще говорим и за нататък. Ние, в ГЕРБ, на всички, на които по някакъв начин увисна петно, независимо от техните обяснения, данъчни, пазарни, как и какво – ние какво направихме – взехме всичките оставки – депутати, министри, зам.-министри. Да направят и другите колеги така и да дойдат да си говорим отново", заяви още премиерът.

"Всичко да проверяват. Това ми напомня Бареков, когато каза, че имам офшорна сметка. И като провериха – нямам. На който му докопат фирма, сметка – в затвора. Хващат и вкарват в затвора, толкоз. Какво значи само да се подмята нещо. Ако знаят, казват – еди кой си има офшорна сметка – идват да я проверят. Не може да се съберат Тройната коалиция в Южния парк, прекрасен парк сме им направили, помните какви паркове ни завещаха, като станах кмет, и какви са сега парковете. Събрали се там, Тройната коалиция, после Двойната коалиция, всичките лидери в тези най-мракобесни времена на политически преследвания, ако си спомняте – пред къщите ни стояха, и говорят за борба с корупцията. То е жалко, то е дори смешно", каза още Борисов.

Министър-председателят добави, че за следващата година са осигурени 360 млн. лв. за увеличение на учителските заплати.

„Планирали сме 360 млн. лв.за увеличение на учителските заплати. На Вълчев съм възложил да проверят състоянието на училищните автобуси и може там да разчита на още 20 млн. лв., и толкова за интерактивност“, добави премиерът.

Подсигурени са пари за магистрала "Хемус", като до края на мандата, трасето трябва да подмине Плевен и да стигне до Търговище, а до 2024 година – и до Варна.