Мерките ни (срещу COVID-19) са либерални, защото имаме добро управление, заяви премиерът Бойко Борисов в разговор с британски инвеститор по време на посещение на „Индустриална зона Раковски”.

По време на разговора, който се излъчваше в профила му във „Фейсбук“, министър-председателят сравни ситуацията у нас и Великобритания.

„Успяваме да управляваме кризи, затова и сме с най-меките мерки срещу COVID-19. Либерални мерки, няма вечерен час. (…) Сега пандемията – 27-ми сме по заразяемост в Европа и заводите работят. Милиард и 300 милиона близо сме дали от двете министерства: социалното и икономическото, за подкрепа на бизнеса. Само дотук е към 7 милиона лв. за тази зона (в Раковски)“, каза Борисов.

По въпроса за подпомагането на бизнеса в условията на пандемия у нас британският инвеститор заяви, че е ползвал мярката „60/40“ в продължение на месец, но се е отказал, защото „не работела добре за него“. В отговор премиерът отбеляза, че се готвят още много инвестиции в района като изграждането на пречиствателна станция.

По неговите думи все повече британци гледат към България и неговият колега Борис Джонсън му е споделил, че също смята да дойде в страната ни, след като се пенсионира.

Борисов заедно с министрите на здравеопазването и социалната политика посети град Раковски, където живее най-голямата католическа общност у нас. Премиерът отново коментира датата на парламентарните избори. Местните изразиха опасения как ще организират вота по време на религиозен празник.

"Да се надяваме, че ще гласуваме, няма само да се веселите. Ами сега какво да направим, некоректно беше, дет се вика в политиката инатът на никого помогнал", заяви премерът.