Премиерът Борисов коментира в празничния ден на 24 май заявката на Мая Манолова за следващите парламентарни избори и ситуацията с футболния клуб "Левски".

В петък от ръководството на "Левски" изпратиха писмо до Министерския съвет. Причината е, че според мажоритарния собственик на футболния клуб - Георги Попов, намиращ се в Дубай заедно с обвиняемия бизнесмен Васил Божков, премиерът Бойко Борисов трябвало да откаже претенции към джиросаните му преди дни акции - дори и с мълчалив отказ.

"Какво общо имам аз с "Левски", че да ми се пращат писма? Ако някой е искал да направи нещо добро на "Левски", ще предаде на Наско Сираков още веднага акциите и ще приключи темата", заяви премиерът.

Ако има такова писмо, "ще го скъсам и ще го хвърля в коша. Щото нямам нищо общо с това. И ще дойдете да ме питате - вече хвърлено ли е. Заповядайте, утре ще ви кажа, че съм го хвърлил“, каза Борисов.

Още вчера стана ясно, че Борисов може и да не отговаря на писменото запитване на "сините", които този 24 май празнуват своята 106-а годишнина.

Снимка: btvnovinite.bg

По повод заявката на Мая Манолова за нов политически проект на вчерашния й протест, Борисов коментира, че я познава добре.

„Трябваше да я слушате, като дойде да се моли омбудсман да стане. За всеки пост тя се явява, за всеки. Само за директор на това училище, щото е счупено... Пожелавам  успех, това е демокрация. Всеки може да си прави партии, да управлява. Кога съм казал, че съм единствен? Камо ли да кажеш за жена, че си единствен, трябва да си рязък глупак. Аз не съм“, каза премиерът.

Борисов направи коментарите във велинградското село Биркова, където се строи ново училище. Преди това инспектира ремонтните дейности на пътя между Пазарджик и Пловдив.