Премиерът Бойко Борисов сменя зам.-министъра на екологията Красимир Живков в понеделник.

Живков беше задържан в края на седмицата заедно с още петима души. Според обвинението той е оказвал натиск над чиновници за внос на отпадъци, а у нас е действала организирана престъпна група не само за внос, а и за преработка на опасни отпадъци. Прокуратурата поиска за него постоянен арест.

„С министъра на екологията Емил Димитров сме се разбрали понеделник сутринта да имам предложение от него за зам.-министър на мястото на Живков. Няма милост за никого. Специално ГЕРБ не можете да ни упрекнете в милост“, каза в Поморие премиерът.

Във връзка със списъка с имена и суми, иззет от дома на един от обвиняемите – на А.Б., който прокуратурата разпространи вчера, Борисов коментира, че всеки бизнесмен може да си напише "списък и да си го сложи в касата".

"И аз мога да си напиша един – за кмета на Поморие 1000 лв., за Горанов – 2000 лв., за Нанков – 3000 лв. Задържаният ще каже за какво е правил този списък, аз не искам да гадая“, коментира още Борисов.

„Когато са правили добър бизнес, съм им откривал заводи. Когато предупредихме, че с отпадъците ще има проблем, оттогава ДАНС и МВР работят. Всеки да се сърди сам на себе си“, допълни той.