Който гроб копае, сам пада в него, в отлична форма съм и не ми трябва подкрепа. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на партийно събрание пред структурите на ПП ГЕРБ в област Стара Загора.

Минути по-рано членовете на партията засвидетелстваха своята преданост към лидера на политическата сила. Това се случва, след като в няколко града се появи разцепление в редиците на партията и излязоха серия от компромати срещу министър-председателя. 

„Който гроб копае, сам пада в него, в отлична форма съм и не ми трябва подкрепа. С радост чувам, че и Добрев, като станел председател на БСП, щял да стане премиер. Прекрасно! Това е да искаш да си лидер и да носиш отговорност, а не да се криеш зад Орешарски и да казваш после, че това, което са правили, не е правено от БСП. Ние и хубаво, и лошо, защото не сме идеални, си го понасяме ремонтираме и продължаваме напред и си носим отговорност", каза премиерът.

По време на събранието Борисов изтъкна, че и без вече втория в ГЕРБ Цветан Цветанов - залата е пълна. 

„Толкова години е бил до мен, аз лоша дума... Той се срамувал от мене, а до вчера викахме заедно „Победа, победа”. Мога само да му пожелая успех на политическия проект, не харчете енергия - злобата убива този, който мрази", коментира Борисов.

На срещата се чуха призиви за стягане на редиците и фокусиране върху новите цели пред партията. На събранието присъстваха още кметът на града Живко Тодоров, кметът на Бургас Димитър Николов, министърът на финансите Владислав Горанов и вицепремиерът Томислав Дончев. Тодоров се похвали, че в областта всички общини, без една – Гълъбово, се управляват от ГЕРБ. 

„На всички нас ни трябва стабилност. Тази стабилност може да дойде от премиера Борисов. Всичко останало е надробено. Напред и не се поддавайте на провокациите“, каза кметът на Стара Загора, а министър-председателят му отвърна: „Щом спиш спокойно, всичко е наред“.

Вицепремиерът иронично заяви, че не е трябвало да учи политически науки, а фотография и „Фотошоп“. „Когато имаме истерия – кой какво може и какво е постигнато – няма значение. Водят се разговори за осигуряването на нов свеж ресурс за държавите-членки на ЕС. За България, ако предложението бъде прието, ще получим 9 млрд. евро. До 2027 г. ще имаме публичен ресурс от почти 30 млрд. евро", заяви Дончев. 

„Нашите противници признаха, че правителството се справи добре с предприетите мерки срещу корона кризата. Ние, в България, ако сме глупаци – да си дестабилизираме правителството, като търсим предсрочни избори. За инвеститорите е важно да има стабилност“, заяви кметът на Бургас.

Финансовият министър заяви, че има по-оптимистична прогноза за българската икономика от тази на Световната банка, но по-точни данни ще има през август. „Нашите политически опоненти се възползват от кризата, за да нападат правителството. Това е като правене на политика по време на чума. Всеки, който си мисли, че партията може да има друг лидер – проявява наивитет“, допълни Горанов.