Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с началника на Детската клиника в Инфекциозна болница – София доцент д-р Атанас Мангъров. Срещата идва след породилото се напрежение между Националния оперативен щаб и Експертния медицински съвет по темите за масовия имунитет и използването на бързи тестове за диагностика на COVID-19.

Преди седмица премиерът изрази своето недоволство от поведението на доц. Атанас Мангъров като член на съвета и го обвини в дезинформация на хората. Няколко дни по-късно Медицинският съвет прекрати дейност. 

Днес Борисов благодари на доц. Мангъров за неговите предложения и препоръки, свързани с борбата с COVID-19. „Имам голямо уважение към теб и всеки, който е на подобна позиция и лекува хора, се ползва не само с одобрение и уважение. И не ми е приятно в публичното пространство да се разделяме по една или друга тема", заяви Бойко Борисов. 

Министър-председателят беше категоричен, че правителството ще продължи да се вслушва във всяко експертно мнение, за да бъдат осигурени най-добрите и работещи мерки за защита на българските граждани и за справяне с последиците от коронавируса. 

„Макар че ние говорим за едно и също нещо, и ти го обясняваш по един начин, щабът - по друг, но то е едно и също. Затова аз ти благодаря, че имаме възможност да ползваме всеки ум, за да намерим най-правилното решение“, подчерта още премиерът.