Премиерът Бойко Борисов е на поредната си обиколка в страната. Над 6 милиарда повече ръст на разходите за пенсии и заплати в публичния сектор отчете Борисов за последните 4 години от управлението.

Той е придружаван от министъра на финансите Кирил Ананиев и заместник-министъра на регионалното развитие Николай Нанков в Ямбол.

По време на инспекция в пречиствателна станция в района те обсъждаха пътни и инфраструктурни проекти в региона и направените публични разходи в държавата.

„33 милиарда лева са похарчени в публичния сектор - това е ръст в разходите от 62%“, каза Ананиев.

„С една дума 3,400 плюс 3,2 - 6 милиарда и 600 милиона повече доходи "местната и централната власт работят в пълен синхрон". Толкова добре се прави, където трябва го доправяме. Този кмет в ямбол не е от ГЕРБ и патриотите и каквото е поискал, всичко сме направили. Така е в Благоевград Перник и Гоце Делчев - много градове мога да изброя", коментира премиерът.

В Ямбол министър-председателят направи оглед на градската пречиствателна станция за отпадъчни води, чието изграждане предстои да бъде завършено през следващите няколко месеца. Съоръжението ще обслужва цялото население на областния град.

Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лв. се реализира основно с европейски средства и освен пречиствателната станция, включва изграждане на довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX. Пречиствателната станция се строи в рамките на първата фаза на мащабния интегриран проект за водния цикъл на града, който се реализира по Оперативна програма „Околна среда“ и е на обща стойност от близо 45 млн. лв.