Ваксината е единствената защита, с която разполагаме към момента, каза президентът Румен Радев. Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов обаче в момента не се предприемат никакви мерки за борбата с COVID-19.

На среща с хора в Перник президентът каза, че мерки се взимат постоянно, но всеки гражданин трябва сам да вземе своето решение сам

„Ваксините са единствената защита, с която разполагаме към момента. И това се потвърждава от всички статистики. Виждате от постъпили в болница, на починали. Това се потвърждава от държавите, които напреднаха с ваксинацията и вече се отварят към един пълноценен обществено икономически живот. Докато ние се затваряме“, допълни Радев.

На среща, но в Дупница, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че в момента не се води борба с епидемията:

„Никакви мерки, никаква ваксинационна кампания. Само за 6 месеца съсипаха всичко, което ние градяхме. Е, от това няма как да ни е срам, точно обратното. Затова, първото, което бих искал да направим политическите партии, е да помолим своите симпатизанти да отидат да се ваксинират“.

Стигна се до напрежение между симпатизанти и противници на Борисов.

Сред хората, освиркали бившия премиер, е активистът на ДСБ и общински съветник от Благоевград Калоян Ханджийски. Той е човекът, който преди години преобрази с боя паметника на Димитър Благоев в града в Дядо Мраз, отново в знак на протест срещу управлението на страната.

„Той прави едни такива фалшиви срещи по села, с платени негови симпатизанти, 10-15 човека и е изненадан, където среща истинската любов“, заяви Калоян Ханджийски.

По-късно във „Фейсбук“ Борисов написа, че благодари на тези, които не са се поддали на провокацията, която по думите му, е организирана и платена от дясна партия от Благоевградско.