Единственият шанс да се случи нещо добро в България е да подкрепим втория мандат на ПП-ДБ. Toва заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

„Да, принадлежеше ни да е наш премиер, но егото на Мария Габриел и моето, и вашето по-важно ли е от стабилно управление в следващите месеци“, добави той.

Припомняме, че по-рано днес Николай Денков от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и Мария Габриел от ГЕРБ-СДС на съвместно заявление в Народното събрание заявиха, че са готови да излъчат премиери на ротационен принцип.

През първите девет месеца премиер ще е Николай Денков, а през следващите 9 – Мария Габриел.

"Има кога да се скараме пак, българите сме такива - обичаме да мразим. Това е много трудно решение за ПП-ДБ, много трудно е и за нас. Да, до вчера ние се обиждахме взаимно, но днес трябва да сме отговорни", заяви Борисов.

Мария Габриел допълни, че не трябва да се приема, че първият мандат "е просто върнат". 

"Ние бяхме групата, която с разум и отговорност показахме, че интересът за България е над всяко его и желание за власт. С това отхвърлихме съмненията и поставихме основи за бъдещето. Това е резултатът - 116 гласа подкрепа, за която благодаря на ДПС и ИТН", добави тя.

"Днес са ми изпратили две различни призовки, в един и същи час, но на две различни места. Ако не се явя на едното, ще ме арестуват ли, какво?", попита още Борисов.