Уж незначителният според някои меморандум с "Джемкорп" се подписва в Гранитна зала, а договорите за танкерите с газ се крият, защото ще излезе истината, а именно, че е в пъти по-скъпо. Като има оферта, да видим къде е договорът, колко струва, къде ще се разтоварва и всичко останало, а те искат служебният министър да подписва, за да се стовари всичко на главата на Радев. 

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със земеделци в Исперих. 

Борисов подчерта, че продоволствена криза няма, а тя е създадена от предишното правителство. Той призова напоителните системи да бъдат върнати в Плана за възстановяване. 

Борисов посочи, че контрабандата в момента е безконтролна. „Огромни пари натрупаха тези момчета и виждате, днес смениха шефа на Митниците. Всички наши твърдения и въпроси сега всеки ден служебното правителство дава отговори и те са хаос и катастрофа“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той добави, че няколко служебни правителства на президента Румен Радев са „чегъртали“ ГЕРБ, а сега, по думите му, когато същият президент със същото служебно правителство им казва, че е хаос и катастрофа, почват да му се сърдят. 

Борисов бе категоричен, че най-малко ГЕРБ могат да бъдат заподозрени в някакви връзки с Румен Радев.

"Надявам се изборите да протекат по честен начин"

Лидерът на ГЕРБ посочи, че този път искрено се надява изборите да протекат по честен начин, а не както беше, по думите му, по времето на Рашков.

„Много разчитам на президента да осигури максимално прозрачни и честни избори, за да могат хората да не губят тотално доверие в машините“, каза Борисов. Относно листите за депутати той посочи, че ГЕРБ имат готовност. „Ако народът не се усети действително да направи много малък резултат за "Промяната" и останалите, ще има още един етап, в който народът ще се гърчи“, допълни Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира и твърдения на БСП, че служебното правителство и Румен Радев се опитва да ги "чегърта" и посочи, че в същото време президентът е назначил отново техни министри на възлови министерства.