„Близо 30 000 фермери вече са получили средства по извънредната мярка за компенсиране на щетите в следствие на пандемията от коронавирус“, написа във „Фейсбук“ министър-председателят Бойко Борисов.

„70 милиона лева са изплатени на хората по програмата“, добави още той.

Премиерът посочи, че България е държавата членка на ЕС, която инициира промени в регламента, които дадоха възможност за стартирането на тази извънредна мярка за компенсиране на загубите от COVID-19.

„За целта заделихме 106 милиона лева по три направления, с които помагаме на българските земеделци и преработвателите на земеделска продукция“, написа още Борисов.

Той се включи на живо в социалната мрежа от кравеферма, където коментира и осигуряването на 504 млн. лв. за бедните семейства през следващите години, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности.

„Всеки човек трябва да усети, че в пандемията не се говори само за маски и дистанция, а че трябва да се преодолее това гадно чудо. Няма да се мериш с другите финансови министри, а ще мислиш за всеки един човек по малките населени места“, коментира на място министър-председателят.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!