В петък предоговорихме през април, май, най-късно до средата на юни, да имаме 2,7 милиона ваксини от "Пфайзер". Убеден съм, че май месец с ваксинирани над 3 млн. и тези, които са оздравели, ще имаме колективен имунитет срещу коронавируса, заяви премиерът Бойко Борисов, който провери строителството на нова спортна зала в село Тополово. 

Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с пълна сила, увери Борисов.

Премиерът добави, че предстои да бъдат уточнени доставките на дозите от ваксината по седмици, както и разпределението към личните лекари.

Борисов обърна внимание, че и към момента борбата със заразата продължава и вече тече подготовка на европейско ниво относно ваксинирането през следващата година, но вече при по-високи цени. По тази причина според премиера в новите бюджети би следвало да се залагат и по-големи буфери за ваксини.

"Цените се вдигат със страшна сила. "Пфайзер" бяха 12 евро, станаха 15 евро, сега се подписват договорите на ЕС за 2022 г. и 2023 г., които са на цена 19,5 евро. Сега се плашим най-много от френския щам", добави Борисов.

Тази сутрин той инспектира и участък от околовръстния път на Пловдив. 

"След като завършихме първия лот на околовръстния път - 3 километра, сега работим на четвъртия километър, пътен възел по пътен възел, изцяло нова настилка, разширяваме с по 50 см, така че строителството се движи в график", коментира от страницата си във "Фейсбук" министър- председателят.  

За магистрала "Тракия" - едното платно ще стане днес, в което беше катастрофата, и утре ще поправят повредения асфалт в другото платно, допълни Борисов по повод реконструкцията на главния път след тежката катастрофа и възникналия след нея пожар преди дни. 

С гордост можем да кажем като първа политическа сила, че хората одобряват тези мащабни реформи и всичко, което се прави по регионите, коментира още премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!