България продължава да води борба за новия завод на „Фолксваген". Това заявява премиерът Бойко Борисов пред немския вестник „Ханделсблат".

През последния месец темата е следена с интерес от германските медии. В част от публикациите се съобщаваше, че най-вероятно изборът на компанията ще е Турция.

България смята, че има добри шансове, за да спечели договора от Волфсбург за проект, който е за милиарди и би се реализирал в близост до столицата София, отбелязва „Ханделсблат”. Според изданието страната ни не се притеснява от конкуренцията на Турция за нов завод на „Фолксваген".

В свое писмено съобщение българският министър-председател отбелязва, че нашата страна дава всичко от себе си, за да спечели сделката.

Снимка: btvnovinite.bg

„България е по-добра от гледна точка на инвестиционния риск в сравнение с всяка друга държава в региона", заявява Борисов.

Премиерът добавя, че ако заводът бъде построен у нас, това ще е от полза за цяла Източна Европа и ще доведе до „синергия в региона”.

Като ключови предимства на нашата страна премиерът изтъква конкурентната данъчна система, насърчаващото бизнеса законодателство и държавната подкрепа.

„Българското правителство предложи на "Фолксваген" максимално допустимата държавна подкрепа в съответствие с европейското законодателство”, отбелязва премиерът.

Очаква се до началото на септември „Фолксваген” да вземе окончателното решение за новия си завод.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!