„Не знам какво е говорила Лена Бориславова, но вчера с Кирил Петков близо три часа сме били заедно. Всеки ден той, Христо Иванов, Атанас Атанасов и Делян Пеевски идват и водим изключително приятелски разговор. Йордан Цонев и Асен Василев са неразделни. Аз два месеца не си говорих с Кирил Петков и Данчо Цонев го доведе, за да ни сдобри“.

Това коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Изведнъж искат да ползват целия комфорт на подкрепата на ДПС, а в същото време да излиза, че аз им я осигурявам. Това няма да се случва повече. Днес казах на Пеевски, че не искам никой повече заедно да идва при мен. След като ще се правят спекулации, срещите при мен ще бъдат само с когото искам“, посочи той.

„Преди 9 месеца се разбрахме да се разменят – Мария Габриел да стане премиер, а Денков – министър на образованието. Ние в този кабинет имаме само едно министерство – на външните работи. Ако не искат Мария Габриел да остане министър, ще излъчим друг външен министър за министерството, за което сме се разбрали с тях. Това е единственият вариант. Аз приех да няма никаква ротация на министри, да имат областни управители“, коментира Борисов.

„През телевизора се казват неща, които вътре не са изговорени. В неделя изкарахме 5-6 часа заедно всички. И по никакъв начин не съм разбрал, че правителството ще се счупи и ще отидем на избори. Казали сме си толкова много неща и съм учуден по какъв начин се предават на хора, които не са оторизирани да знаят“, заяви той.

Бойко Борисов допълни, че за този вид управление е нужен диалог, а той самият е провел десетки срещи с лидерите по света.

"Аз съм лесно наранима душа, но не от тях", посочи бившият премиер.

Пеевски: Това е министерството на ГЕРБ

“Бойко Борисов като лидер на ГЕРБ може да реши кои да е министър на външните работи. Ако той реши, Мария Габриел ще бъде премиер и външен министър, ако реши друг кандидат да сложи – ще го сложи. Това министерство е на ГЕРБ.”

Това коментира пред журналисти в парламента председателят парламентарната група (ПГ) на ДПС Делян Пеевски във връзка с предстоящата ротация между премиера Николай Денков и Мария Габриел. 

„Това си е решение на г-н Борисов“, коментира Пеевски изказването на лидера на ГЕРБ, че ще предложат друг външен министър, ако от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) не се съгласят с това Мария Габриел да е премиер и външен министър. 

„Ако решат, ще има ротация, ако не решат – няма да има ротация. Ако решат, ще има избори, което също не е проблем. ДПС би се радвало на избори две в едно. Ние сме готови за избори, така че да ги направим и да видим как ще ги подреди народът“, посочи Пеевски.