„Ако нашите избиратели, сега, на следващите избори, положат максимум усилия и изкараме над 80 депутати, ще поема отговорност“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание.  

Той припомни, че е носил отговорност за съставянето на работещ кабинет, когато ГЕРБ са получавали на избори над 80 депутати.

В отговор на въпрос каква е позицията му относно подкрепа за експертно правителство с третия мандата Борисов отговори, че „това са глупости за експертно правителство“.

Бойко Борисов коментира, че е казал на ПП-ДБ , че „трябва да преформатираме правителството, защото вашата тежест е вече 68 на 22 и не е логично вие с 22 депутати да искате цялата власт, плюс регулатори, плюс служби“. 

Той добави, че най-нормалното и най-стабилното е да има правителство между първата, втората и третата политически сили, и всички останали с експерти да бъдат вкарани в правителството и да се управлява стабилно.

Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища, каза още лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Той коментира, че в момента на практика няма институции, няма единна политика.

„Дори комисии в парламента не можем да направим, дори не можем да приемем едно нещо да сработи“, допълни Борисов. 

Във връзка с възможностите за съставяне на правителство Борисов посочи, че има абсолютна безотговорност от партиите и добави, че „в момента ние сме в митинг на предизборна кампания“.

„Никой не иска да обсъжда избирателната система, защото на всички им е изгодно да има много малки партии и само да се замеряме с обвинения“, коментира лидерът на ГЕРБ. 

Скандал в парламента

А в зала депутатите се скараха по темата готови ли сме за членство в Еврозоната.

Заседанието започна с темата за еврозоната и коментари по факта, че страната ни не е успяла да покрие всички критерии. Дебатът в залата по темата обаче се ожесточи.

Темата се пренесе и в кулоарите. ГЕРБ припомниха, че по тяхно време сме влезли в Европейския банков съюз. Сега нещата циклели заради липсата на разбирателство между партиите.

Днес вторите и третите не коментираха шансовете за кабинет.