„Преди седмица хората, които се занимават с моята охрана, ме информираха, че има много сериозен сигнал от една от най-влиятелните служби в света за най-високата степен на заплаха.“

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента на въпрос за снайперистите в дома му.

По време на консултациите на представители на ПП-ДБ с президента Атанас Атанасов обяви, че има информация и снимки как снайперисти са разположени в двора на имота на Бойко Борисов в Банкя.

Лидерът на ГЕРБ заяви днес, че се надява ДАНС, МВР, НСО да вземат някакви мерки и уточни, че не е разговарял с ръководителите на службите по този въпрос.

„Плашен съм много пъти, с реални заплахи. Връщам ви във времето, когато бях главен секретар и заловихме Топчатич с гранатометите. И това никак не са шеги“, отбеляза той.

Борисов е учуден и разочарован, че точно Атанас Атанасов коментира охраната му.

„Притесни ме това, че вчера в две диаметрално противоположни медии излезе . информация, че заплахата идва от Делян Пеевски. Всичко друго бях чул за Пеевски, но това ми дойде в повече. И ме притесни“, коментира още той.

Лидерът на ГЕРБ си обяснява заплахата срещу него с категоричната подкрепа на партията му за Украйна.

Това негово твърдение коментира съпредседателят на „Продължаваме промянатаКирил Петков с пост във Фейсбук.

„Ако Бойко го пазят специални части заради Украйна, аз трябва да живея в бункер. Хайде стига фалшиви новини, явно страхът му идва от някой в България“, написа Петков.

Той допълни, че правителството на малцинството, което ще се предложи, ще бъде изцяло на ГЕРБ, защото всякакви други алтернативи от избирателите на партията се приемали лошо.