Мафията иска да свали правителството. Това обяви премиерът Бойко Борисов при посещението си на нов център за деца в с. Опицвет. Изказването му е от профила му във „Фейсбук“. Ден преди големия протест министър-председателят даде ясна заявка, че остава на поста си. 

„Ако имаше подготвени хора, с удоволствие бих ги оставил да управляват“, каза още премиерът.

„Затова толкова ги дразним, защото другите няма какво да покажат. Искат оставка, но не знаят какво да се направи. Още повече тази криза, която в момента върви по света, ще видите какво ще се развие в следващите месеци, но така или иначе действаме здраво и не им обръщаме внимание. Мафията в момента иска да свали правителството, защото хазарт, контрабанда – всичко е на улицата срещу нас. И си намериха водач. Това ми дава основание да смятам, че не трябва да се подава оставка“, каза Борисов.

А по повод заседанието на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи на Европейския парламент на 10 септември от правителствената пресслужба разпространиха уточнение, че нито премиерът Борисов, нито който и да е член на българското правителство имат покана.

И че регламентът на изслушването на заместник-председателя на Еврокомисията Вера Йоурова относно Механизма за сътрудничество и проверка не допуска изразяване на становище от българското правителство.

Премиерът инспектира и строящата се магистрала "Европа" и обяви, че през ноември ще бъде пуснат първият участък от нея.