Шефът на СДВР Георги Хаджиев с мотор и премиерът Бойко Борисов инспектират Южната дъга, за да проверят как върви строителството.

"Всичко бях виждал, но генерал на мотор не съм виждал", обяснява в пряко включване във "Фейсбук" страницата си Борисов.

Използваме времето, за да отремонтираме останалите мостове от магистралите, заяви преди това премиерът по време на инспекцията на строителните дейности на АМ"Тракия".

По думите му строителството е един сектор, който продължава да работи на пълни обороти. "Използваме времето, за да отремонтираме и останалите мостове от магистралите", посочи още Борисов.

Да може след карантината, дай Боже, ще им се пътува много на хората, пътят да е готов, добави той.

Министър-председателят заяви, че строителните дейности продължават и изтъкна, че се спазват противоепидемичните мерки. "От много региони са работниците, от много места хранят семейства", заяви още министър-председателят. 

Получил уверение, че ремонтите ще приключат до май, Борисов даде прогноза и за туризма: "И аз се надявам на 24 май всички хотели и ресторанти да са пълни! По морето, по планините, тук да карат!".

А при разширението на Южната дъга премиерът получи справка от шефа на столичната полиция за броя на луксозните коли у нас.

"Към днешна дата в България има 3 бугатита като на Роналдо, бентлита – 241, ферарита – 123, Майбах – 54, Макларън – 22, Ламборджини – 87, Мазерати – 311, Ролс-ройсовете – аз не знам, но сме сигурно първи в Европа – 84 РР, хамъри – 280, ягуари – близо 400, поршета – 5000", отбеляза Борисов.

Справката била заради упрека му към бизнеса да продаде част от автопарка си, за да не съкращава работници в кризата с вируса.