Болниците в страната остават под силен натиск. Това показват данните от последното денонощие за хода на заразата. В същото време, традиционно за неделя, броят на новите случаи е нисък. 740 души са новозаразени при 4200 теста - това означава 18% дял на положителнти проби.

Настанените в болница са над 10 600, от които близо 750 са в интензивни отделения. Излекуваните са повече от заразените – 858. Починали са 82-ма души.

По данни на здравното министерство, заетостта на болничните легла, определени за COVID-19, в страната е средно 75%. Лек спад има и в 14-дневна заболеваемост за страната. Вече е 713 на 100 000, спрямо 716 вчера. Общо 20 области подобряват показателите си спрямо вчера.

А премиерът Бойко Борисов и здравният министър Костадин Ангелов инспектираха днес пристигането на над 60 хиляди дози ваксини на „Пфайзер“. 

Министър-председателят заяви, че "докато се състави новото правителство, важно е всеки ден да се гледат ангажиментите." Премиерът акцентира, че е обещал на българите да имат най-добрите ваксини срещу COVID-19, които да са безплатни и доброволни. Този ангажимент вече е изпълнен, и според Борисов никой не може да каже, че няма ваксини.

Следващият понеделник в клас се връщат част от учениците. Тази седмица се очаква здравните и образователните власти да представят график за ротационен принцип на обучение. Към момента семействата, които са подали заявления за дистанционно обучение по желание, са 1551.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!