Болниците ще търсят допълнителен ресурс заради настъпването на втората грипна вълна. Инфекциозните отделения в страната са препълнени. 

Епидемия е обявена в област Бургас и община Варна, а основния вирус е грип тип Б.

Учениците в 6 области и много общини са разпуснати във ваканция. В извънредна грипна ваканция са и учениците от Благоевград. 

Снимка: btvnovinite.bg

Личните лекари са най-търсените специалисти през последните дни в Благоевград. 23 деца има в детското отделение в болницата в града, Инфекциозното отделение е в готовност също да приема болни. Децата са във втора грипна ваканция за последните седмици и някои от тях се притесняват, че външното оценяване. 

Яне Николов е в 7 клас. И се притеснява, че няма да успее да се подготви за външното оценяване. 

Снимка: btvnovinite.bg

Това ни взима от упражненията. Уроци, които трябва да ги вземем за два часа, трябва да ги вземем за един, вместо да правим повече упражнения.

Вместо в клас, детето е у дома- с баба си и брат си. 

Яне е здрав, но болнични отделения в страната са препълнени. 

„Капацитетите са запълнени. Ще трябва да се закриват отделения, за да се трансформират за инфекциозни случаи“, обяви тази сутрин ген. Венцислав Мутафчийски – шеф на ВМА.
 
Проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести, съобщи, че противогрипните средства, които хората трябва да имат под ръка, са свършили. По думите му това е заради коронавируса, за който няма медицински доказателства, че се лекува с тези лекарства.

Засега в дома на семейство Николови главният въпрос е дали Яне ще навакса грипната ваканция и да се класира за математическата гимназия.

Превантивно, седмокласникът и брат му засилват имунитета си с чай и мед.

В Благоевград засега няма обявена грипна епидемия.