Премиерът Бойко Борисов защити назначаването на вече бившия шеф на антикорупционната комисия Пламен Георгиев за консул във Валенсия. 

По думите на премиера, критиките към Георгиев са неоснователни. Това стана по време на откриването на нова чужда инвестиция в Костинброд.

Бившия шеф на антикорупционната комисия подаде оставка заради скандал с терасата към имота му, която не е декларирана, а по-късно се оказа, че на нея са изградени 60 квадрата незаконни постройки.

От община Слатина съобщиха, че до днес Георгиев не се е явил, за да си получи заповедта за събаряне на незаконните навеси.

На въпрос, свързан с владеенето на испанския език от Георгиев, министър-председателят отговори, че той има достатъчна езикова подготовка.

„Има достатъчно езикова подготовка. Взехме решение, изпратихме го консул във Валенсия”, коментира министър-председателят.

Борисов присъства на откриването на нова поточна линия на завод в Костинброд, където посланиците на Гърция и Съединените щати дадоха висока оценка на бизнес климата в България. 

Като пример за доброто икономическо развитие на страната, премиерът посочи и рекордния ръст на износа за първото полугодие – близо 28 млрд. лв.

Преди да пристигне в Костинброд, премиерът инспектира и строителството на автомагистрала „Европа”.