Бойко Борисов нападна задочно служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Във включване във "Фейсбук" от село Бата Борисов обвини Рашков, че задържането на кмета на селото заради съмнения с търговия с гласове е било с цел сплашване.

„Да задържат невинни хора, не ви ли е жал. Ще ме чегърта и щял да се саморазправи този пияница. Ще плашиш хората и ще ги арестуваш? Това да не ти е 44 г. Виждаш европейските институции как реагират. Може ли да го държите 24 часа в килията и да го пуснете после. Не ви ли е срам от хората. Негодници. Цял ден имитират, че правели кабинет“, каза лидерът на ГЕРБ от село Бата, като използва и доста цветисти изрази по адрес на служебния вътрешен министър. 

За преговорите с партиите за проектокабинет

Бойко Борисов коментира и преговорите между партиите за съставяне на правителство. Той обвини БСП и „Демократична България“, че се интересуват само от постовете и атакува лидерите на двете формации - Корнелия Нинова и Христо Иванов.

„Ще ги видите Тошко, Мошко и подобни само след 6-7 месеца. Нека да изкарат колкото може - повече. Когато Мая и Корнелия ми излязат. Корнелия и сега си има зам.-министри, областни управители. Те само договарят постовете. Но тях съм ги бил. Тоя дето се прави на демократ, той щял да прави реформа, мързеливци“, каза лидерът на ГЕРБ.

За втори ден бяха проведени преговори в Народното събрание. Най-голямата парламентарна група "Има такъв народ" продължава с консултациите в търсене на подкрепа за управление. 

За международната рейтингова агенция "Фич"

Международната рейтингова агенция "Фич" потвърди вчера стабилния кредитен рейтинг на България, пише още в профила си във "Фейсбук" председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Това, което няма да прочетете в прессъобщението на Министерството на финансите, е, че стабилността на рейтинга се дължи на доброто състояние на икономиката, което моето правителство остави през месец май", посочва Борисов.

"От съобщението на харвардския министър няма да научите и, че "Фич" изразява силни притеснения относно ниската ваксинация срещу COVID-19 в България. Правителството на кандидат-президента Радев провали ваксинационния план и поради това България е на последно място по ваксинирани хора в Европа. Това, според "Фич", може да доведе до тежки последици за българската икономика. Оставихме им добре подредена средноевропейска държава, а тези, с които сега Христо Иванов се сдружава, ще я провалят. След година народът ще се осъзнае и пак ще ни повика, за да спасяваме положението. Дано тогава да не е твърде късно!", коментира Бойко Борисов.