България 100% реши проблема с мигрантите, проблемът ни е откъм Шенген, каза премиерът Бойко Борисов на изнесеното заседание на ЕНП, което се провежда в София.

„Защо се случи брекзит? Защото се уплашиха хората, като видяха 40 000 души на тунела. Защо 5-6 месеца Германия не може да направи правителство, при положение че се къпе в пари, най-социалната и мощната държава? Това е, защото подплашихме населението си”, отбеляза Борисов.

„Когато казах, горещите точки да ги изтеглим извън ЕС, едва ли не бях обявен за най-нехуманния човек. Ако това не го направим сега и веднага, макар че много сме се приближили в тази посока, само през КПП-та, само през проверка на всеки един, който идва в Европа, само тогава хората ще се успокоят“, заяви Борисов. 

Снимка: Ладислав Цветков

„Политиката на ЕНП трябва да е ясна. Всяко същество ни е мило и скъпо, но искаме да осигурим възможността населението на Европа да е спокойно. Длъжни сме да вземем мерки. Ще влизат толкова, колкото можем да интегрираме и да се погрижим. За другите ще плащаме и ще помагаме да стоят близко до населените си места”, подчерта той.

Снимка: Ладислав Цветков

Няма спор за никого, включително и за тези, които най-силно хейтят Европа, че това е най-доброто място за живот, заяви още премиерът.

Снимка: Ладислав Цветков

„Аз съм живял и по времето на Съветския съюз, каква радост беше, когато отидем на Запад да видим свят”, коментира Борисов. „Аз покрай спорта имах възможност да видя. Разликите бяха колосални. Сега отиваш в Братислава, Прага, Будапеща и между Виена няма разлика – само за 10-15 години”, посочи той, цитиран от „Фокус”.

Преди форума лидерът на ЕНП Жозеф Дол се е срещнал с кметовете и председателите на Общински съвети от цялата страна, избрани с листата на ГЕРБ.

Снимка: Ладислав Цветков

„От вчера съм в България и усетих, че социалистите са много завистливи за всичко, което ГЕРБ прави тук. Според мен българските социалисти не съществуват, откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа”, е коментирал Дол, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ.