Спасителен план за Гърция още няма. Това коментира Бойко Борисов, след като преряза лентата на ново регионално депо за отпадъци в Малко Търново.

"Днес финансовите министри, а утре лидерите на 28-те страни трябва да решат, дали такъв план ще има", каза той. Премиерът добави още, че като победители гърците искат 53 млн. евро.

По думите на Борисов са взети нужните мерки за гръцките банки, които работят по българското законодателство. „Европа казва, че при необходимост ще ни помогнат”, добави още той.

Премиерът намекна, че България може да поиска да бъде компенсирана от Европейския съюз за загубите, които търпи като участва в санкциите на общността срещу Русия. Те бяха въведени в отговор на анексирането на Крим, а Москва отговори с контрасанкции като спря вноса на редица хранителни стоки от европейските страни. 

До момента загубите, които България търпи от рестрикциите, наложени от Русия върху износа на земеделско производство от страната ни, са 80 млн. евро, каза днес в Малко Търново Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус".