„ПП, ДБ, БСП управляваха заедно, а сега от една покана – какви изводи се правят. Когато БСП е в управление с тях, за Асен Василев и Христо Иванов няма проблем, но ако е в друго управление, е лошо. Аз направих жест на уважение. Със сигурност ще има избори, ще похарчим още 80 млн. лева за пети пореден път и ще произведем приблизително същия резултат“.

Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща в Златоград.

„Днес в изказването на президента Радев той опроверга още една лъжа на Кирил Петков и Асен Василев – че действаме в синхрон. Един лев по-евтин бензин. Само това да сме направили с отстраняването на „Промяната“ е голям успех за всички. Това са безспорни факти“, посочи той.

„Никой от нас не е военнолюбец. Военнолюбец е този, който напада чужди територии. Членството ни в НАТО не е клише. Аз няма да влизам в задочен диалог. България стои добре в международен план в момента и това се дължи на ГЕРБ в парламента“, допълни Борисов.

Председателят на ГЕРБ добави, че партията е поела ангажимент за пълна реформа в правосъдната система.

„Едвам отървахме София от такива като този младеж, който се закичи със „спаси“. Спаси я тогава, после пак трябва да я отърваваме от спасителите. Те мислят, че е лесно“, коментира Борисов по повод учредяването на „Спаси София“ като партия и участието ѝ в предстоящите местни избори в столицата.

„Сега от спасителите да видим как ще се отървем, защото хората две години гледат и сочат с пръст. Летище в Русе обещаха, самолети до Скопие обещаха – лъжат. Лъжа до лъжа. Първи щях да поздравя Кирил Петков, ако с някакви тънкости помагаше на Украйна. Нямаше да го атакуваме, а да му кажем „браво“, коментира още Борисов.