Министър-председателят Бойко Борисов от обяви, че „сагата около избора на главен прокурор е на инат".

„И те сега се чудят какво да направят и казват "еу не, те професионалните му качества са добри". Ама, ние да не избираме булка, бе! Ние избираме главен прокурор! щом са му добри професионалните качества, колкото го познават и другите, толкова го познавам и аз”, заяви министър-председателя при посещението си в Габрово. 

Междувременно президентът Румен Радев каза, че не приема ултиматуми от никого по въпроса за назначаването на Иван Гешев за главен прокурор, и ще реши дали да подпише указа в обозрим срок.

Радев вече върна един път избора на Гешев за поста. Държавният глава каза, че Висшият съдебен съвет не е изпълнил неговите препоръки по най-добрия начин.

„Ултиматуми не приемам от никого, ще реша в обозрим срок, виждате, че аз не съм човек, който протака и използва различни машинации”, заяви Радев.

Що се отнася до това дали ще поиска тълкование от Конституционния съд за тълкуване на процедурата за избор на главен прокурор, президентът отговори, че всички варианти са в конституцията, която трябва да се прочете, за да се получи отговор на въпроса.

Според Конституцията, срок за подписване на указа за назначване на новия главен прокурор няма.