Премиерът Бойко Борисов направи първи коментар на публикуваните от разследвания бизнесмен Васил Божков текстови съобщения, за които твърди, че са между него и Владислав Горанов.

Вицепремиерът Томислав Дончев пък реагира, че не се търси нов финансов министър.

Министър –председателят реагира на излезлите в публичното пространство съобщения така:

„И аз съм говорил с Божков, когато говорихме беше Гриша Ганчев, и Домусчиев, и Божков на среща с главния прокурор в Министерския съвет. Тогава нямаше такива обвинения. Към този момент не е бил обвиняем, комуникациите в ден днешен се променят и то много бързо, нещо произлезе ли е от тези срещи, някаква промяна в закона“.

Вицепремиерът Томислав Дончев увери, че колегата му Владислав Горанов не е опъвал политически чадър над бизнеса на Божков и на въпроса дали премиерът си търси нов финансов министър отговори така:

"Не съм чул такова нещо. Финансовият ни министър се казва Владислав Горанов. При многото разговори, които съм имал с него, той винаги е твърдял, че в поведението му няма нищо незаконно и нередно“.

А в интервю пред Българската национална телевизия главният прокурор Иван Гешев заявява, че  "не си е причинил това да чете тези есемеси, но колегите му, които са ги прочели, са казали, че не се налага наказателно-правна реакция".

Васил Божков има 11 обвинения, сред тях са принуда, изнудване, заплахи, търговия с влияние. Към момента той е в Обединените арабски емирства, а прокуратурата работи за неговото връщане у нас.