„Промяната“ уби България. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Димитровград, където беше с други представители на партията. Те дадоха изявления пред торовия завод „Неохим“, който започна да съкращава работници заради високата цена на газа.

От вчера КЕВР одобри цена на синьото гориво от близо 300 лв. за мегаватчас за август, което е увеличение с 60%.

Перфектната буря ще дойде догодина и ще ни занули докрай, предупреди лидерът на ГЕРБ. Той разкритикува и заема от 800 млн. лв. за „Булгаргаз“ и увери, че има екип, който да се справи с тази ситуация, ако хората му гласуват доверие

„Кой ще върне и този кредит при положение, че цената вчера на КЕВР е 298 лв., в същото време измамниците играят търг на 320 лв. С каква фирма печели търга?“, попита Борисов.

На този въпрос отговори Делян Добрев от ГЕРБ, бивш енергиен министър – обяви, че търга е спечелил гръцкият предстватиел на „Газпром“.

„Хвалят се, че правим ток и го продаваме и благодарение на това поне в тока успяваме да дотираме бизнеса, а като свърши токът, ще внасяме и ток. Освен това тук има двуличие – що харчите ток от руски реактори с руско ядрено гориво, а не се съгласиха да подпишем с „Уестингхаус“, както ние предлагахме? Харчат от парите през офшорки, а ние няма да се къпем. Тези са изпратени да съсипят българската енергетика”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той обяви, че не знае как се управлява държава на дотация и никога не е лъгал българите затова години наред е бил избиран.

Гледайте цялото изявление във видеото!