„Имате три милиона да започнете, след това като видим какво е направено, ще отпуснем още средства“.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Шумен, където посети стадиона „Панайот Волов“.

През месец февруари правителството отпусна средства за реконструкцията на спортното съоръжение. Според премиера най-важно е първо да бъдат направени терените, така че да се осигури възможност да тренират детските школи.

„Важно е да се работи с младите, затова първо се прави на децата тревата. Да се направи както трябва, подменяме с най-доброто“, заяви Борисов.

Попитан от медиите за протеста на медицински сестри, премиерът Борисов напомни, че е проявил уважение към тях. Министър-председателят добави, че със синдикатите се работи по въпросите на труда и предстои да бъде предложен пакет.

По отношение на ситуацията по границата Борисов изтъкна, че България продължава да бъде давана за пример.

„Ние добре сме защитили нашата граница“, заяви Борисов и добави, че споразумението ЕС-Турция важи в пълен обем.

„Важното е, че българите спят спокойно, защото хората помнят какво беше в Харманли, „Овча купел“, в центъра на София и колко е спокойно днес“, посочи министър-председателят.

Борисов изрази надежда проблемът да се реши, защото в противен случай за региона ще има сериозен проблем за туризма и за инвестиционния климат.

Преди това премиерът посети шуменското село Пристое, където се провежда традиционното за Тодоровден надбягване с коне - кушия.

"Винаги съм радостен, когато съм в Североизточна България. Тук християни и мюсюлмани живеят заедно в дух на приятелство", каза Борисов.