Бойко Борисов е получил призовка да се яви на разпит в Главна дирекция „Национална полиция“ в четвъртък. Това обяви самият той на брифинг на ГЕРБ. В призовката пише, че е извикан „за снемане на сведения“.

„От Бойко Рашков не знам какво мога да очаквам. Най-вероятно ще ме питат защо не съм купувал гласове като другите, защо съм победил в лидерските битки, защо партията ми е толкова стегната и кога ще се откажа“, каза Борисов.

По думите му отново ГЕРБ е „костицата в гърлото, която не могат да преглътнат“.

Снимка: Ладислав Цветков

„Не могат да направят Слави първи, излагат се два дни вече и се чудят как да направят мошенгията и нещо трябва да ми направят. Надявам се да изляза жив. Може и да ме задържат, не ги знам“, допусна Бойко Борисов.

В хода на разговора стана ясно, че се прави връзка с разследване за изтичане на информация през 2010 г. от страна на Борисов и заплахи. Спомена се името на бившия земеделски министър Мирослав Найденов.

По телефона за bTV служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че не знае за изпратена призовка до Бойко Борисов. Очакваме отговора и на Главната дирекция "Национална полиция".  

На въпрос дали Борисов ще бъде призоват на разпит по образуваното дело, в нощта на изборите Рашков коментира пред bTV: „Многократно съм казвал, че това ще го реши разследващият екип. Дал съм пълен картбланш на тези служители да си вършат задълженията по съвест и закон.“