"Днес подадох заявление до ЦИК и се отказах от мястото си като народен представител и в двата многомандатни района, от които бях избран."

Това обяви премиерът Бойко Борисов при инспекция на пътен участък към Рилския манастир, става ясно от страницата му във "Фейсбук".

„Някои прекаляват със заплахите си, а уж са демократи, днес подадох заявлението и напуснах депутатските заплати или каквото искат и на първо място имунитет, не ми трябва“, казва премиерът във видеото на страницата си в социалната мрежа.

"ГЕРБ спечели изборите в 24 от 31 района, а опонентите ни - в по 3, 2 и 1. Изборите се провеждат, за да се направи правителство и да има стабилно управление, за да може това, което политиците говорят, да го изпълняват", каза Борисов. 

„Опонентите ни се опитаха да говорят за срутищата ГЕРБ и какво стана – срутиха се те. Такова срутване като на БСП аз не съм виждал десетилетия наред“, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Борисов призова да не бъдат обиждани избирателите, независимо на коя партия симпатизират и са подкрепили на вота.

"Нека да се уважаваме - зад всеки един политик стоят гласовете на много хора. Призивът ми е да не се обиждат избирателите - всички сме български граждани", заявява той.

Лидерът на ГЕРБ напомни, че партията му е спечелила и избирателните райони, където за подкрепа се бореха още Корнелия Нинова, Христо Иванов и Слави Трифонов.

„И в селото на президента Радев сме първи, и в Плевен сме първи, и в Учиндол, и в Кюстендил, и в Банкя, и във Враца, Монтана, Видин пак сме първи. Нека се уважаваме, това е трудът, това са гласовете на избирателите“, категоричен беше председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

В социалните мрежи лидерът на БСП Корнелия Нинова посъветва Борисов да се съсредоточи върху ГЕРБ.

Темата за управление без ГЕРБ предизвика напрежение в редиците на „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов обяви, че приема подкрепа от всички, стига да е срещу ГЕРБ.

От „Изправи се.БГ“  не се съгласиха с Хаджигенов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!