Във всяко село - полицай. Този приоритет на правителството обяви премиерът в оставка Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

До края на месеца започва подмяната на автопарка на полицията с нови и по-добре оборудвани коли, които се чакат повече от година. Очакват се 300 нови автомобили до края на месеца.

Най-популярните патрулни коли в България са на повече от 10 години. Колите масово са изгнили, с дупки по пода и ръждясали. Много от автомобилите трябва да бъдат спрени от движение, но неясно как минават технически преглед.

Сега с отпуснатите от кабинета 5 млн. лв. ще бъде осигурена и нова екипировка на специалните части на МВР и жандармерията.

Вече са пристигнали нови автобуси за овладяване на масови безредици. За полицията до края на месеца се чакат 300 нови автомобили.

Преди две години и половина - по времето на министър Цветлин Йовчев, жандармерията беше командирована да спре набезите и кражбите по селата в 12 критични области на страната. Жандармеристи от Плевен и Монтана охраняваха врачанските села, От Варна - силистренските. От Пловдив - Хасковските.

Пак през 2014 г.  на договори като пазачи или цивилни охранители по селата бяха назначени 5000 души на минимална заплата по програмата "Сигурност" на МВР и Социалното министерство.