Никога не сме имали търкания с Патриотите”, заяви премиерът Бойко Борисов след коалиционния съвет днес.

„Проведе се коалиционен съвет, защото аз и Валери Симеонов бяхме цяло лято на работа, а другите бяха почивка и имаше малко  напрежение в това отношение. Иначе редовно в понеделник или вторник се събираме и говорим по всички теми“, посочи премиерът.

Според Борисов имало напрежение около съобщението във фейсбук профила на Симеонов, свързан с уволнението от шефката на ДНСК Милка Гечева. Информацията за уволнението била на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който я споделил пред Симеонов, но не излязъл да я каже публично. Затова, по думите на Борисов, дължал на Симеонов извинение.

Относно това дали има търкания в коалицията между Красимир Каракачанов и Валери Симеонов Борисов заяви, че не се бърка „в чужди партии и в чужди семейства“.

„Те си се шегуват така помежду си, че в първия момент винаги можеш да останеш с впечатление, че се карат, но после като започнат да се смеят… Беше ми нужно време, за да им свикна на табиета“, каза още Борисов.

Премиерът коментира и въпроса за евентуално увеличение на полицейските заплати.

„Не обичам да работя под натиск”, заяви той в отговор на въпрос на bTV кога ще говори по темата. Той обаче беше категоричен, че темата ще се обсъжда.