„Нека стои още Киро, те трябва да се сринат докрай. В противен случай техните покровители ще ги съживят“. Това каза по адрес на настоящия премиер Кирил Петков лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов пред симпатизанти в Добрич.

Репликата дойде след скандирания в залата „Оставка“, породени от думите на Борисов: „Това, което министър Генчовска каза, във всяка друга ситуация, навсякъде по света, предизвиква падане на правителството – двойна външна политика. Скандализирани сме от изявлението ѝ вчера“.

Той обяви, че ГЕРБ подкрепя процеса за евроинтеграцията на Северна Македония, но само ако бъде изпълнен подписаният договор за добросъседство. 

Борисов призна, че е подценил президента Румен Радев.

„Слушайте внимателно президента Радев, нашата голяма грешка, че ние го подценихме. Радев е много умен и много праволинеен. Беше ми подчинен дълги години и го подцених“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той коментира решението на съда за ареста му и призова за ревизия в партията.

„Благодарихме на съда, че се придържа към закона. И тук няма никакво значение дали щяха да отсъдят в наша или в чужда полза. Има значение за партията да направим ревизия на своите решения и действия, да си дадем сметка къде сме грешили, ако искаме да вървим напред и хората да ни вярват“, каза Борисов.