„Не че съм толкова хубав ме канят, но това, което направихме за Балканите, се оценява високо”. Това каза пред български медии премиерът Бойко Борисов след срещата си с британския министър-председател Тереза Мей.

„Интересуват ни правата на българите във Великобритания, така че по никакъв начин брекзитът да не им повлияе”, заяви той.

По думите му Тереза Мей е обещала да направи всичко възможно учениците в българските училища във Великобритания да могат да държат матурите на български език. „Оптимист съм от това, което обясних, че ще може да стане”, каза българският премиер.

Лошо нещо е брекзит, трябва да го преодолеем, да минем през него, допълни Борисов.

Очаква се британският премиер Тереза Мей да дойде в България през май догодина, когато в София ще се срещнат балканските лидери и лидерите на ЕС.

По казуса с Ерусалим българският премиер заяви, че винаги сме твърдели, че там са две държави. Приятели са ни народите и на Израел, и на Палестина. По-скоро мен ме касае това, което ще се случи на Балканите. В Ерусалим тепърва ще се развиват процеси, световното обществено мнение е доста раздвоено, изтъкна премиерът.

Той разкри, че в Лондон е пил английски чай. „Пихме, казах на Тереза Мей, дай да видим този английски чай, четох, четох в България, че ще пия английски чай, дай да го видя”, каза Борисов.

В България той смята да почерпи Мей с кисело мляко.