“Не ми се слушат лъжи. Денков бил направил правителство - той го направи с моите депутати”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който напусна залата по време на декларация от страна на ПП-ДБ.

“Всички признават хаоса в последните 3 години, той говори за успехи“, уточни бившият премиер, цитиран от БГНЕС.

Съпредседателят на ДПС Делян Пеевски също напусна залата.

Очаква се депутатите да гласуват проектокабинета на ГЕРБ-СДС.

Според анализатори в студиото на bTV дебатът в залата е старт на нова предизборна кампания.

Малко преди 14:00 часа Бойко Борисов се върна в залата за гласуване. От трибуната той поздрави новоизбрания патриарх Даниил.

"Лично аз вярвам, че без Господа нищо не може да се направи", отбеляза лидерът на ГЕРБ. Той благодари на ДПС за подкрепата и припомни, че ГЕРБ няма да подкрепят втория мандат.

8 минути по-късно в залата се върна и съпредседателят на ДПС Делян Пеевски.

А след изказването си Бойко Борисов отново напусна залата.

"Да си пожелаем отново да се видим след изборите. Предлагам процедура да прекратим гласуването, да благодарим на служебния кабинет, че са дошли и да отидем да агитираме и да молим за прошка", заяви Борисов, преди да излезе.

“В трудни ситуации се подкрепихме с ПП-ДБ взаимно и ако е имало ползи, са общи и вредите са общи. Николай Денков, няма да ви позволя да ни прикрепяте с ДПС по никакъв начин. Всичко знаем и не е нужно да губим времето и на Негово Светейшество, на президентската двойка и на дипломатите“, посочи още Бойко Борисов.