Коалиционното споразумение е готово и до дни ще бъде представено на членовете на ГЕРБ, съобщи в парламента лидерът на партията Бойко Борисов.

„На 5 март го обявявам в 12 ч. на партията, защото това не са хора, които могат да гласуват, без да мислят. Разясняваме защо искаме коалиционно споразумение, а не сглобки. Трябва да съм наясно искат или не искат подобна сглобка и да бъдем в нелегалност още 9 месеца. Това не е сериозно държавническо и не е честно“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Междувременно премиерът Николай Денков каза, че не смята срока до 8 март за реалистичен и обясни какво следва според него.

„И двете страни имат документи и ще отнеме повече от два дни и да бъде удължен периода, за да имат време екипите и ще видим крайния резултат. Изпращам писмена оставка, Народното събрание да реши кога ще е в дневния ред. Дотогава Министерският съвет работи“, коментира министър-председателят.

Той уточни, че след като и ако оставката му бъде приета, ще се решава ще има ли ново правителство в рамките на този парламент, или ще се отива на предсрочни избори.

Денков е готов с оценката на министрите, но ще я обяви след разговори с вицепремиера Мария Габриел.