Днес е добър ден за България. Там сме, където са белите държави. От днес вече няма да фалират по 10-12 и повече банки, ЕЦБ, ЕС, Банковият съюз и всички ние ще контролираме това да не се случва. Ползите са големи за държавата. Не случайно там са всички бели държави. Това каза премиерът Бойко Борисов по повод новината, че България вече е част от валутния механизъм ERM2, известен като "чакалнята на еврозоната".

Истината е, че не трябва да ни разделя нищо, това е най-гадното, което се случва в момента, заяви Борисов пред гражданите, събрали се да го подкрепят.

„Цяла Европа ни се радва, цял свят пише. Българският лев е фиксиран на точната цифра 1,955, което ние искахме.

На този ден ние трябва да сме заедно с президента Радев и заедно да се радваме на успехите на България, а не да ни разделя полиция. Не сме заедно и затова не съм щастлив", заяви Борисов.

Той каза, че хората в Европа няма да разберат защо в такъв хубав ден за България има два митинга и попита - така ли искаме да се обединим.

Правилното е всички да се хващаме на работа, а не всяка вечер да задръстваме града, допълни Борисов.

"Благодаря ви, че сте тук, защото така показваме, че когато искаме и ние можем да затворим Орлов мост. Това ще доведе ли до повишаване на доходите, повече БВП. Вместо да викате на президента Радев – Оставка, вие викайте – „Единство“, защото и на парламента пише „Съединението прави силата“.

Благодаря ви, че сте дошли тук, не сме заедно и затова не съм щастлив. Днес трябваше да бъдем тук и управляващи, и опозиция, начело с президента. Това е днешният ден за България, но така са избрали - да си доведат футболните агитки, за това, че им разрешихме да ходят на мач. Само обединена България може да върви напред. Желая ви да сте живи и здрави, не се поддавайте на провокации“, завърши премиерът.