Ако загубим балотажа, излизаме от управлението, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

На 3 октомври обаче той беше казал, че ще подаде оставка, ако ГЕРБ не са първа политическа сила на първия тур:

Сега Борисов обяви, че ГЕРБ всъщност са първа политическа сила на тези избори, тъй като Румен Радев е издигнат не от партия, а от инициативен комитет, макар и да е подкрепен от БСП.  

"Много е ясен фронтът – БСП-ДПС, за съжаление и ДСБ. 14% от Реформаторския блок са гласували за Радев", заяви Борисов, като намекна, че реформаторите са видели, че подкрепеният от тях кандидат се представя слабо и затова са започнали да гласуват за Радев.

"Патриотите дадоха такъв резултат, като говорят неща, за които знаят, че няма как да станат – с ракети ще нападат Турция, ще има водни оръдия по границата, неща, които няма как да се случат", каза още той.

При разговорите следващата седмица ГЕРБ ще търсят подкрепа от всички граждани, от тези, които нямат представители на първия тур, но не и от ДПС и БСП, категоричен беше Борисов.

Няма да създам какофония за една седмица, отговори той на настойчивите журналистически въпроси защо не си подава оставката още сега. На няколко пъти обаче повтори, че ако ГЕРБ не спечелят изборите на втория тур, ще подаде оставка – ставало дума за седмица време.

Хората много добре трябва да си дадат сметка, че следващото управление ще е БСП-ДПС, коментира още Борисов.

Ние им оставяме държавата в перфектно състояние, подчерта Борисов.

По думите му Цачева е най-подготвеният кандидат.

Естествено, че можем да губим, но нека да видим финалния резултат, разликата е един процент, докато дойдат всички резултати, ще изчакаме, каза още Борисов.

"От тук насетне се мобилизираме максимално, имаме реални шансове да ги победим. Извадихме си поуки от някои места", добави той.

"Обръщам се към всички български граждани, които не желаят БСП и ДПС отново да правят експерименти с българския народ, икономика, с бъдещето на нашите деца”, каза Цецка Цачева.

Вярвам, че е възможно до края на обявяването на резултатите те да са различни. Активните хора излизат да гласуват след 15-16 ч., добави тя.