Видеокамера на автомагистрала „Тракия” отчете нов рекорд на пътя. Лек автомобил БМВ с пловдивска регистрация е бил засечен да се движи с 247 км/ч. „Прелитането” по аутобана е станало тази събота около 13.40 часа.

В същия ден, но 30 минути по-рано, камерата е заснела и друга кола, преминала по магистралата със скорост от 237 км/ч.

За „постижението” съобщи началникът на КАТ "Пътна полиция" главен инспектор Тодор Тодоров, констатирайки: „Въпреки усилията за ограничаване на нарушенията по пътищата, отново имаме регистрирани рекорди на скоростта по АМ "Тракия".

Той допълни, че от монтирането на стационарната камера през месец март тази година случаи като последните два не са единични. Движението с превишена скорост създава сериозни рискове от пътни инциденти с фатален край, допълни началникът на КАТ-Пазарджик.

Пенсионери пребити заради "дългите"

„Джигитските” прояви по пътищата продължават с друг инцидент - двойка пенсионери бяха пребити от пиян шофьор и спътника му, защото карали на дълги светлини, според нападателите.

В пет часа сутринта 69-годишният Димитър Андонов и съпругата му тръгват на пазар за град Раковски - да си купят крава. Край село Опълченец камионът им е осветен с дълги фарове от спрял автомобил.

При последвалата гонка пенсионерите успяват да се доберат да най-близката бензиностанция. Там обаче ги чака изненада. Преследвачите им ги нападат с юмруци

Жертвите се измъкват след намесата на служители на бензиностанцията. Малко по-късно побойниците са задържани, но тяхната версия е, че били изнервени от дългите светлини на пенсионерите.

Срещу двамата биячи са повдигнати обвинения за нанасяне на телесна повреда. А пробата на шофьорът нападател показва 1,63 промила.