Втора вечер останаха палатковите лагери на кръстовището на “Орлов мост” и това на бул. “Цар Освободител” в района на Президентството. Протестиращите са категорични, че блокадата ще остане, докато правителството и главният прокурор не подадат оставка.

Спирането на движението на двете основни кръстовища предизвика и по-засилен рафик по останалите пътни артерии в столицата.

Сутринта се стигна и до арест - беше задържан Петър Кърджилов - познат като част от екипа на бившия кмет на "Младост" Десислава Иванчева. 

Снимка: БГНЕС
Възрастна жена премина с бастун през надписа от трева „Оставка“ на “Орлов мост”. След това се стигна до напрежение между нея и протестиращите. Тя твърди, че е залята с вода и потърси помощта на полицията.

Кадри показват момента на преминаването на жената през "Орлов мост".

Жената е искала да покаже възмущението си от блокираното движение. От своя страна протестиращите заявиха, че жената ги е обиждала, което предизвиква и рекацията на Кърджилов.

Снимка: БГНЕС
Двамата бяха отведени в Първо районно, за да се разреши случая, съобщиха от СДВР.

На брифинг от СДВР коментираха, че от дни предупреждават за подобни случаи. Комисар Тони Тодоров подчерта, че за пореден път при снощния протест граждани са се опитали да дават указания на полицаи да проверяват шофьори за алкохол и наркотици. Той определи действията като “недопустими”.

Снимка: Димитър Иванов
Днешният 23-ти ден на протести съвпада и с последния работен ден на парламента преди лятната ваканция. Народните представители излизат в почивка до 1 септември.