Нов проблем с трафика по магистрала „Хемус” – заради ремонт на виадукта при село Разлив близо месец движението в участъка ще бъде двупосочно.

Около 51-ия километър ще се обновява трасето в посока към София.

Тапи не се образуват, но заради реорганизацията на движението скоростта на шофьорите пада, така че губят повече време по пътя.

От пътната агенция се ангажираха, че обновяването трябва да приключи до края на този месец. Предстои да видим дали сроковете ще се спазят.

Ремонтите по магистралата продължават и в района на тунела „Витиня”. Той е почти готов, но виадуктът, който се намира непосредствено след него, все още се обновява. Така на практика движението през тунела не може да бъде пуснато.

Работа има по хидроизолацията и слагането на мантинелите. Това ще стане до 20 септември, но тогава ще се затвори другото платно и другата част от тунела – отново за ремонт. Тежкотоварните автомобили ще продължат да ползват заобиколни маршрути.

Пътната агенция съветва да ползваме обходните маршрути.

Алтернативните такива в посока Варна са магистрала „Тракия” и Подбалканският път, докато пътуващите към Северозападна България могат да ползват маршрутите през Петроханския проход и през Искърското дефиле.

Всички ремонти ще приключат преди зимния сезон.