Близо 110 000 българи са се прибрали у нас от първия ден на карантината до 23 март. Това са последните обработени данни на Граничната полиция.

Над 36 000 български граждани са се върнали със самолети през всички аерогари.

От Румъния са влезли над 26 000. От Гърция са се върнали близо 22 хиляди.

От Сърбия и Северна Македония съответно 3000 и 4000 български граждани.

А почти 17 000 души, които са били в Турция по работа или почивка, са се върнали у нас до 23 март.

В момента Външното министерство организира специални полети за българи от Испания и от Обединените арабски емирства.

Двама стюарди и трима служители на българска авиокомпания са останали блокирани на остров Бали 48 часа, след като от 25 март в Дубай се прекратяват всички полети. Нито един от тях не пожела да застане днес пред камера с обяснението, че това е част от карантината.

„Запасите в Бали, магазините бяха абсолютно затворени, не можеше да се излиза от хотела, тъй като се водеше, хотелът беше абсолютно облепен, не можехме да напускаме хотела и храните на самия хотел бяха на привършване“, разказа Ангел Вълчев.

Консулът ни в Джакарта успява да качи българите първо в самолет до Франкфурт.

„Имаше доста пътници, да, които чакаха, много формуляри се попълваха от абсолютно всички, писането на бордови карти, събирането на паспорти ставаше ръчно, работеха само 3 гишета“, заяви Ангел Кънчев.

Български самолет е готов да извърши полета по маршрут София-Мадрид-Барселона-София със 180 места. За bTV от Външно министерството казаха, че самолетът ще излети, след като се пълнят местата срещу 300 евро.